Експеримент кој преплашил многумина: После ова ќе внимавате што објавувате на Фејсбук!

27 ноември, 20130
25

Социјалните мрежи се одличен начин за поврзување но и одржување на контакти со луѓето кои не ги гледаме често. Ова е еден од начините да дознаеме по некоја информација за некој друг.

Кога ќе се поврзете со некој со помош на некоја од социјалните мрежи прво ќе ги разгледате сите фотографии кои ги има на профилот бидејќи тоа е дел од човечката љубопитност. Но не заборавајте дека и вашите фотографии, лични податоци или пак нешто трето може да дојде во рацете на сосема непознати луѓе.

Информациите кои лутаат низ интернет ќе откријат се за секого. Дали сте подготвени за последиците?

Што се може да се направи со тие податоци тестирал Џек Вале и сето тоа го снимил. Видеото е објавено на јутјуб, а на вас оставаме да процените дали експериментот навистина е заплашувачки. Останува  фактот дека никој нема имунитет на приватност на податоците откако веќе еднаш ќе ги објави на интернет.

И потоа немојте да се чудите ако тотално непознат човек ве поздрави со вашето име и презиме и ви честита роденден…

httpv://www.youtube.com/watch?v=5P_0s1TYpJU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit