Фритата со димен колбас

22 февруари, 20130
fritata 3

Потребни состојки:

  • 600гр компир
  • 1 голема главица кромид (или 2 мали)
  • 200гр димени суви колбаси
  • 4 јајца
  • малку путер
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

Излупете 5-6 компири и исечете на тенки парчиња.  Компирот варете го во солена вода 15 минути. Кромидот исто така исечете го на кругови и кратко пропржете на масло (одвоете неколку поубави парчиња кои ќе ги ставите одозгора). На истото масло пропржете и парчиња колбас, па додадете го претходно сварениот компир. Се заедно пропржете кратко и тргнете од рингла.

Калапот премачкајте го со путер и ставете го подготвениот зеленчук. Изматете со жица 4 јајца, додадете сол и бибер по вкус, па прелијте преку компирот. Нежно протресете за се убаво да се распореди. Сега можеме да ставиме одозгора и парчиња кромид (кои го одвоивте на страна). Печете 20 минути! Добар апетит!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi