Кекс со течен чоколаден центар

8 ноември, 20130
21

Состојки:

35 гр шеќер

15 гр брашно

65 гр путер

60 гр чоколада

2 јајаца

Се топи чоколадата заедно со путерот на пареа, при што во меѓувреме сме ги изматиле јајцата со шеќерот.

Ја додаваме чоколадната смеса во веќе изматените јајца и додаваме 1 супена лажица брашно.

Ги подмачкуваме калапите со малку путер, поросуваме со брашно, па ги полниме со смесата.

Откако ќе се олади смесата, кексот го печеме во силно заграна рерна околу 8-10 минути.

Сервираме поросено со ванила шеќер и топка сладолед.

Кексче с течен шоколадов център

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi