Кога жените ќе имаат ,,муда,,

29 јануари, 20130
ako zenite imaat muda

Малку ми е срамен насловот, ама толку многу ми е реален… уфф!!!
Еве веќе подолг временски период, будно ја пратам домашната ни сцена, и никако неможам да идентификувам мажи, доволно мажи за сериозни машки времиња. Па си велам: мажи немаме, барем на жените да почнат да им раснат муда, каков таков баланс, за со другите ,,помашки,, племиња тој баланс и да го постигнеме.
Но сега, повторно се јавува слично прашање: Има ли жени за муда во овие сериозни ,,машки времиња,,?! Веројатно има, ама гњурат толку длабоко, што на дното толку ринат, па од лицето успеаа – ѓон да направат.
Наравучение? Или да почнат да дишат на нос, зошто шкргите повеќе не им вршат работа, или да останат таму ,,некаде доле,, заедно со нашите ни ,,мажи во пастелни сукњи,, Априлијади за мали деца да прават. Вреди ли сето тоа да се голта, за туѓи сеири и инфантилни ,,добронамерници,,?!
А има ли Македонката доволно ,,акл,, од тој ќорсокак некако да исплива? Веројатно да, но ќе треба јасно и гласно да почне да го зборува тоа што го мисли, за уште полесно да го прави-тоа што го сака, зошто на крајот на денот, пастелните ни ,,груби,,мажиња ,,како и да ги вртиш,, од под сукњите ,,патлак,, не вадат! Време е!
Времето Ве гази, а Вие сеуште живеете во некои времиња од пред Илинденското Востание.
Го читаш текстот и си мислиш: или ова го пишува некоја курва феминистичка или некое педериште што се дрогира- нели?!
Македонска ,,душа сиромашна,, ццц:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber