Ледена торта: Без печење
19 ноември, 20130
Состојки:
250 гр путер
250 гр шеќер
8 јајца
100 гр чоколада
3 кесички шлаг
Кутија petit beure бисквити
Малку млеко
Ванилин шеќер
Рум
Подготовка:
Изматете го путерот со шеќерот. Додавајте ги една по една жолчките и претходно стопената чоколада. Потоа во смесата додадете цврст снег од белки кои претходно сте ги подготвиле, па садот ставете го во фрижидер.
Направете го шлагот според упатството во кој ќе го додадете ванилиниот шеќер.
Во калап за торти ставете слој бисквити, намокрени во млеко со рум. Врз бисквитите нанесете слој фил па потоа шлаг.
По желба наместо шлаг можете да користите матена слатка павлака.
Тортата се чува во фрижидер до послужување.