Мелина знае најдобро: Како трајно да се ослободите од целулитот

22 јули, 20130
m2

Целулитот денес се смета не само за неестетска појава туку за болест на масните клетки, кои во одреден период и под одредени услови почнуваат да создаваат целулитни грутки. Микроциркулацијата е основен проблем кој станува се посериозен со текот на времето: нозете се отечени и тешки, па дури и болни.

Значи, поради слабата циркулација масните клетки не примаат храна и на тој начин стануваат се потврди, а кожата губи еластичност, станува нерамна. Покрај наследниот фактор, причини за појава нацелулитот се и бременоста, навиките во исхраната, недоволното движење, пушењето и тесната облека.

Има четири степени на целулит:

  • Кожата е мека и отечена
  • Под прсти се чувствуваат ситни грутки
  • Кожата изгледа како кора од портокал
  • Грутките се големи видливи и болни

Доколку и вас ве мачи овој широко распространет проблем ние во „Силуете“ го имаме решението за вас. Нудиме повеќе третмани за отстранување на целулитот, како што се третманите со LPG, ултразвук, лифтинг-апарат, боди врапинг, алгопак и уште многу други.

Затоа збогувајте се со целулитот со помош на релаксирачката масажа, лимфната дренажа со кои ќе дојде до забрзување на циркулацијата на проблематичните места и еднаш за секогаш ќе можете да му кажете збогум на проблематичниот целулит.

До нашето наредно читање

Ве сака

Мелина

Melina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi