Непобедливи: Руските војници ќе бидат невидливи!

12 јуни, 20130
3

Руската армија наскоро во својот систем ќе додаде софистицирана воена опрема која ќе овозможи припадниците да бидат отпорни на куршуми и невидливи за поедини нишани.

Комплетот за рускиот војник содржи 40 модернизирани нови елементи, чија основа е челичното одело од армирани влакна кои имаат минимална маса но даваат максимална заштита и овозможуваат војникот да остане неповреден иако биде изложен на директен оган или шрапнел од граната.

Целиот комплет по своите карактеристики е далеку подобар од опремата на НАТО – вели Рогозин.

Се вели дека оклопното одело ги одбива ултравиолетовите и инфрацрвените зраци, па војникот е невидлив и за тој тип нишани.

ruska vojska

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi