Нинфа – Најромантичната градина во светот

30 мај, 20130
1

Ретки растенија, магични рушевини надополнети со ѕвук од водопад: ботаничката оаза Нимфа во близина на Рим е изработена во англиски стил и е прогласена за најромантична градина во светот. Градината потекнува од 19 век кога аристократското семејство Каетани ја превзема земјата која со векови била напуштена во близината на Нинфа, град кој е напуштен уште во средниот век.

Оваа градина е едно од чудата на Италија. Добро е одржувана и представува вистинска симфонија од раскошна пририда и човечки капацитет да култивира вакво место.

Foto: fondazionecaetani.org

Foto: fondazionecaetani.org

Foto: fondazionecaetani.org

Foto: fondazionecaetani.org

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UGEjoVlCj6A

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi