Нова теорија за убиството на Џон Ф. Кенеди

31 јули, 20130
3

Новиот документарен филм нуди нова теорија за смртта на претседателот на САД која се разликува од претходните.

Џон Ф. Кенеди бил застрелан од Џорџ Хикеј кој се возел во автомобилот зад претседателот. Откако Ли Освалд почнал да пука автомобилот во кој се возел Хикеј нагло закочил, а тој случајно испукал од својата пушка се тврди во документарецот.

Хикеј ноќта пред атентатот лудувал со пријателите, а утрото му била доделена нова пушка со која не знаел да ракува. Во филмот се вели дека оваа страна на инцидентот е прикриена и заташкана поради срамот на агенцијата назначена да го чува претседателот.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi