popara4 јануари, 20131min00
nugat

Потребни состојки:

За кора:

  • 3 јајца
  • 90гр шеќер
  • 90гр брашно
  • малку масло

За фил:

  • 0,5л слатка павлака
  • 20гр желатин
  • 200гр црно чоколадо
  • 150гр бело чоколадо
  • 150гр мелени печени лешници

Начин на подготовка:

Изматете јајца со шеќер, па додадете брашно и масло. Смесата истурете ја во подмачкан калап за торта и печете ја кората на 250 степени. Изматете половина павлака, додадете половина растопен желатин, истопено црно чоколадо и половина од лешниците. Се соединете и филот распоредете го по кората. Потоа изматете ја другата половина од павлаката, додадете растопен желатин, останатиот лешник и растопеното бело чоколадо. Добро соединете и нанесете преку првиот фил. Оставете ја тортата во фрижидер неколку часа добро да се стегне. Украсете по желба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag