Потребни состојки:
За кора:
- 3 јајца
- 90гр шеќер
- 90гр брашно
- малку масло
За фил:
- 0,5л слатка павлака
- 20гр желатин
- 200гр црно чоколадо
- 150гр бело чоколадо
- 150гр мелени печени лешници
Начин на подготовка:
Изматете јајца со шеќер, па додадете брашно и масло. Смесата истурете ја во подмачкан калап за торта и печете ја кората на 250 степени. Изматете половина павлака, додадете половина растопен желатин, истопено црно чоколадо и половина од лешниците. Се соединете и филот распоредете го по кората. Потоа изматете ја другата половина од павлаката, додадете растопен желатин, останатиот лешник и растопеното бело чоколадо. Добро соединете и нанесете преку првиот фил. Оставете ја тортата во фрижидер неколку часа добро да се стегне. Украсете по желба.