Официјално потврдено: Пластиката предизвикува рак!

22 февруари, 20130
1

Светската здравствена организација ја заврши својата долгогодишна студија која дефинитивно докажа дека амбалажата, кесите, шишињата, играчките и телефоните содржат опасни хемикалии кои предизвикуваат смртоносни болести.

Пластичните производи кои секојдневно ги користиме можат да го нарушат нашето здравје, па дури и да предизвикаат појава на рак, докажа една од најобемните студии на СЗО наречена „Најновите научни откритија за хемиклиите кои предизвикуваат ендокрини пореметувања“. Според студијата, некои супстанции кои служат за еластичност и цврстина на пластичните прозводи, а кои ги има речиси насекаде, можат да предизвикаат различни тешки болести, намалување на плодноста, неправилна функција на жлездите и вродени мани кај децата.

Овие хемикали лесно навлегуваат во организмот преку храната бидејќи најголемиот дел од прехрамбените производи се пакувани во пластична амбалажа, а во организмот навлегуваат и преку упивање низ кожата од козметчките производи.

Каков е ризикот од овие токсични хемикалии кои учествуваат во составот на пластиката?

–          Зголемена телесна тежина,

–          Неплодност,

–          Рак на тестисите,

–          Рак на градата,

–          Проблеми со меморија и концентрација,

–          Пореметена функција на хормоните,

–          Астма,

–          Дијабетес,

–          Кардиоваскуларни болести,

–          Леукемија,

–          Рак на мозокот,

–          Аномалии на плодот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber