Ова лето ќе биде најтоплото во историјата на Европа!

24 мај, 20130
2

Лето 2013 ќе биде најтоплото во историјата на Европа или барем во последните 150 години, предупредуваат од британската метеоролошка агенција. Температурите во јуни и јули, а особено во август ќе бидат многу над вообичаените за летната сезона.

Предупредувањата се за опасни топлотни бранови и суша на целиот континент.

Според синоптиците треба да уживаме во свежината на последните пролетни денови, зошто не очекува жешко лето. Трите месеци кои следуваат имаат потенцијал да бидат најтоплите во историјата. Се очекува степените да ги надминат оние од 2003 година кога жештината беше рекорд за последниот век и половина.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi