Разликата помеѓу бели дробови кај пушач и непушач

21 мај, 20130
3

Дури после еден краток поглед на оваа фотографија сигурно на секој пушач ќе му се згади и добро ќе размисли дали да запали уште една цигара.

Сите знаеме дека конзумацијата на тутун е штетна. Меѓутоа колку пушењето има штетни последици по здравјето на нашите бели дробови се гледа на оваа поучна фотографија. Додека белите дробови од непушачите се со убава розеникава боја, оние на пушачите се црни, исушени и одвратни за гледање.

Пушење или здравје! Одлучете вие!

Foto: flickr/comryisft

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi