Жељко Самарџиќ: Жена ми е газда во куќата!

21 февруари, 20130
zzzzz

„Маја е тука да подвикне кога треба и да воведе ред и дисциплина. Се гордеам со неа и своите три ќерки. Тие се прекрасни млади девојки, а заслугата за нивното добро воспитување припаѓа пред се на мојата сопруга.  Таа е столбот на нашето семејство.“

Каков е вашиот рецепт за долг и успешен брак?

„Ова прашање новинарите многу често ми го поставуваат, а јас имам проблем бидејќи незнам што да одговорам. Но сигурен сум за некои работи, а тоа се мегусебното почитување и респект еден за друг. Не смеете да дозволите да се изгубите во секојдневната борба со обврски, не дозволувајте да се изгубите еден со друг. Знам дека во овие стресни времиња тоа не е ни малку лесно, но понекогаш сите ние знаеме да претераме и да заборавиме на поважните работи во животот. По некој убав збор, насмевка, бакнеж и нежен гест на секоја жена ќе и значи многу, особено во моментите кога баш и не и цветаат рози. И секако, без љубов, ништо од ова не вреди. Од неа се почнува и таа е волшебниот зачин што ја создава магијата. Можеби плус некоја моја песна е ете ја мојата рецепта. Ова сигурно нема да наштети.“

Željko i njegova žena Maja slave 35 godina braka (Foto: Marina Lopičić)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber