Истражувач од Универзитетот во Нотингем направил експеримент кој ќе ги разочара сите оние кои не можат да одолеат на мирисот и вкусот на храната од Мекдоналдс.
Тој всушност, во неговата лабораторија сакал да утврди што се случува кога јадеме чизбургер.
Земал свежо подготвен оброк и го потопил во хлороводородна киселина, истата онаа која се наоѓа во човечкиот желудник.
Резултатот во најмала рака бил изненадувачки, да не кажеме шокантен.
Откако поминал три и пол часа во киселина, чизбургерот изгледал прилично чудно.
Но, што е уште поважно, бил во таква состојба што авторот на експериментот заклучил дека таа храна не може да се свари!
Секој кој го гледа ова веројатно два пати ќе размисли пред да посегне по овој вид на оброк!