Неверојатно, а точно – проверете: Телефонскиот број “ги издава“ вашите години

30 октомври, 20143
15

Интересна игра со неверојатен резултат. Според вашиот телефонски број може да се дознае вашата возраст!

1) Напишете ја последната цифра од вашиот телефонскиот број.

2 ) Тој број помножете го со 2.

3 ) Потоа додадете 5.

4) Резултатот помножете го со 50.

5 ) Додадете + 1764.

6 ) Од резултатот одземете ја вашата година на раѓање.

Сега добивате троцифрен број.

Првата цифра е последната бројка од твојот мобилен телефон .

Другите две бројки ја покажуваат вашата возраст.

3 comments

 • Stefi

  10 март, 2015 at 16:00

  koga poslednata cifra od telefonskiot broj e 0 se dobivaat samo godinite 😀

  Reply

 • Beti

  5 ноември, 2014 at 15:12

  (2*C +5)*50 + 1764 – g = 100*c + (2014-g)
  ==> 100*c + 250 + 1764 – g = 100*c + 2014 – g
  ==> 250 + 1764 = 2014
  каде,
  c – последната цифра од вашиот телефон
  g – вашата година на раѓање

  Значи следната година може да ја смените 1764 со 1765. Проста математика ! нема ништо неверојатно !!! Нема потреба од такви наслови !

  Reply

 • Beti

  5 ноември, 2014 at 11:12

  (2*C +5)*50 + 1764 – g = 100*c + (2014-g)
  ==> 100*c + 250 + 1764 – g = 100*c + 2014 – g
  ==> 250 + 1764 = 2014
  каде,
  c – последната цифра од вашиот телефон
  g – вашите години

  Значи следната година може да ја смените 1764 со 1765. Проста математика ! нема ништо неверојатно !!! Нема потреба од такви наслови !

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi - betasus giriş