Чудесната природа – Необични места во светот

12 декември, 20150
6

Земјата е чудесно место и благодарение на современата технологијата, местата кои што некогаш беа сокриени од човековото око, денес барем кога веќе не можеме да ги посетиме можеме да ги погледнеме одблиску. Не многу често имаме можност да патуваме на вакви егзотични места, но затоа благодарение на интернетот можеме да ги погледнеме сите места и чуда на нашата планета.

На овие фотографии можете да ги видите некои од најпознатите уникатни области од целиот свет. Во листата се вклучени феномени создадени исклучиво од страна на природата, без никаков допир од човечката рака.

“Dark Blue Sun”, Arctic

Statija gallery photo
Flaming Canyon, Utah

Statija gallery photo
Advancing alaskan glacier

Statija gallery photo
Bamboo Forest, Japan

Statija gallery photo
Praslin island, Seychelles

Statija gallery photo
Bromo Tengger Semeru National Park, Indonesia

Statija gallery photo
Buachaille Morning, Ireland

Statija gallery photo
Coron Palawan, Philippines

Statija gallery photo
Fly Geyser, Nevada

Statija gallery photo
Yellowstone National park

Statija gallery photo
Greenland Ice Sheet, Arctic

Statija gallery photo
Mount Bromo, Java- Indonesia

Statija gallery photo
Heaven on earth, Maldives

Statija gallery photo
Hot Springs, East Africa

Statija gallery photo
Iceberg, Antarctica

Statija gallery photo
Jiuzhaigou, China

Statija gallery photo
Lady Musgrave island, Australia

Statija gallery photo
Lake Louise On The Rocks, Alberta- Canada

Statija gallery photo
Palouse hills in eastern WA.United States

Statija gallery photo
Pamukkale, Turkey

Statija gallery photo
Paradise Island, Bahamas

Statija gallery photo
Plitvice Lakes, Croatia

Statija gallery photo
Scala Dei Turchi, Italy

Statija gallery photo
Silica Pond, Iceland

Statija gallery photo
Sunrise on Ramparts,Tonquin valley Jasper

Statija gallery photo
The world`s largest drop water fall, Kaieteur falls- Guyana

Statija gallery photo
Tristan da Cunha islands- Atlantic Ocean

Statija gallery photo
Tulip fields, Holland

Statija gallery photo
Zion National Park, Utah.U.S

Statija gallery photo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber