Дали имате квалитети на навистина добар љубовник? Решете го овој тест и откријте колку се познавате себеси

25 јануари, 20150
8

Решете го овој тест и откријте колку се познавате себеси и дали имате негативен или позитивен став кога станува збор за сексот? На следниве прашања одговарајте со ДА или НЕ, и избројте ги бројките во заградата за да дознаете повеќе за себе.

 1. Дали често глумите оргазам? ДА (0) / НЕ (1)
 2. Дали разговарате за своите сексуални проблеми? ДА (1) / НЕ (0)
 3. Дали предлагате нови сексуални техники? ДА (1) / НЕ (0)
 4. Дали мислите дека вашиот партнер глуми оргазам? ДА (0) / НЕ (1)
 5. Дали редовно мастурбирате? ДА (1) / НЕ (0)
 6. Дали ви пречи ако партерот гледа порничи? ДА (0) / НЕ (1)
 7. Кога не сте расположени за секс, дали измислувате изговори? ДА (0) / НЕ (1)
 8. Ако нешто не ви се допаѓа за време на сексот, а партнерот го постојано го практикува, дали би му кажале? ДА (1) / НЕ (0)
 9. Дали сакате да ви каже партнерот ако правите нешто погрешно во кревет? ДА (1) / НЕ (0)
 10. Го прифаќате ли фактот дека луѓето имаат различни сексуални потреби?  ДА (1) / НЕ (0)
 11. Дали сте отворени за партнеровите преглози во кревет?  ДА (1) / НЕ (0)
 12. Го сакате ли говорот на вашето тело?  ДА (1) / НЕ (0)
 13. Сакате ли да ги делите вашите фантазии со партнерот?  ДА (1) / НЕ (0)
 14. Дали сте подготовени да најдете компромис кога станува збор за сексуални различности?  ДА (1) / НЕ (0)
 15. Сакате ли да менувате пози за време на секс?  ДА (1) / НЕ (0)
 16. Дали се обидувате да постигнете и вашиот партнер да има добро мислење за себе?  ДА (1) / НЕ (0)
 17. Практикувате ли безбеден секс?  ДА (1) / НЕ (0)
 18. Дали би се навредиле ако партнерот ви каже дека сака нешто што вие не го сакате?  ДА (1) / НЕ (0)
 19. Дали романтиката ви е важна за секс?  ДА (1) / НЕ (0)
 20. Покрај вообичаената сексуална рутина дали некогаш сте расположени и за секс набрзина?  ДА (1) / НЕ (0)
 21. Дали би му кажеле на партнерот ако имате некаков сексуален проблем?  ДА (1) / НЕ (0)
 22. Ако партнерот не може да ве задоволи сексуално дали би преминале преку тоа?  ДА (1) / НЕ (0)
 23. Дали би му кажале на партнерот ако е премногу груб или премногу нежен?  ДА (1) / НЕ (0)
 24. Дали сметате дека колку сте добри во кревет нема никаква врска со тоа колку сексуални партнери сте имале?  ДА (1) / НЕ (0)
 25. Дали по секс се чувствувате непријатно или неудобно? ДА (0) / НЕ (1)

Резултати:

20 – 25 Поени – Висока сексуална интелигенција

Вие разбирате дека сексот и сексуланите врски можат да бидат многу комплицирани и дека бараат отвореност, искреност и чувствителност за да можете потполно да уживате. Практикувајте го тоа, затоа што сте добри во тоа што го правите. Вие знаете како да го доведете вашиот партнер до границите на најубавото искуство.

12 – 19 Поени – Средна сексуална интелигенција

Понекогаш ви недостига самодоверба за да можете да развиете позитивен став кон сексот. Внимателно разгледајте го секое прашање на кое сте одговориле со НЕ и размислете зошто е тоа така. Потрудете се да го поправите својот став, бидејќи единствено на тој начин ќе можете да си пружите целосно уживање на себеси и на вашиот партнер.

1 – 11 Поени – Ниска сексуална интелегенција

Имате голем проблем со самодовербата и комуникацијата кога станува збор за секс. Престанете да се плашите и преиспитајте што сакате од вашиот сексуален живот и од вашиот партнер. Прашајте го вашиот партнер што е тоа што го возбудува. Уживајте во малите сексуални трикови, бидете позитивни и запрете го секое сексуално однесување кое кај вас буди чувство на непријатност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi - betasus giriş