Две третини од луѓето одговараат погрешно: Можете ли да ја решите оваа математичка задача?

7 декември, 201517
2

За вас подготвивме интересна математичка загатка, на која повеќе од две третини од луѓето одговараат погрешно. Детално погледнете, и напишете ни го одговорот во коментари…

 

17 comments

 • jovann

  17 јули, 2016 at 02:56

  44

  Reply

 • Елена

  29 декември, 2015 at 18:57

  4х4+4х4+4-4х4=16+16+4-16=32+4-16=36-16=20

  Затоа што множењето има предност:-)

  Reply

 • Angelina

  27 декември, 2015 at 06:55

  20

  Reply

 • pope

  26 декември, 2015 at 01:06

  20

  Reply

 • Lidija

  17 декември, 2015 at 14:18

  32

  Reply

  • Lidija

   17 декември, 2015 at 14:20

   320

   Reply

 • tanja

  17 декември, 2015 at 04:47

  20

  Reply

 • marika

  15 декември, 2015 at 23:34

  odgovorot e320

  Reply

 • Dani

  11 декември, 2015 at 14:52

  20

  Reply

 • Meri

  11 декември, 2015 at 13:11

  odgovorot e 20

  Reply

 • Perica

  10 декември, 2015 at 17:38

  20

  Reply

 • Perica

  10 декември, 2015 at 17:36

  44

  Reply

 • Perica

  10 декември, 2015 at 17:34

  32

  Reply

 • buba

  10 декември, 2015 at 12:12

  20

  Reply

 • Bojan

  9 декември, 2015 at 16:33

  odgovorot e 68

  Reply

 • jOVAN

  7 декември, 2015 at 15:20

  odgovor 20

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber