Италија: Прекрасни места, совршена храна, сино море…

20 ноември, 20150
7

За убавините на Италија било пишувано безброј пати. Прекрасни места, совршена храна, сино море…

Сепак, она што Италија ја издвојува од остатокот од светот е совршениот спој на природата и архитектурата.

Најдобар пример се градовите кои се буквално изградени вo карпи, сведочејќи за симбиозата помеѓу човекот и природата.

1. Амалфи, Кампанија

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-1.jpg


2. Калката, Лацио

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-2.jpg


3. Чивита ди Бањореџо, Лацио

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-3.jpg


4. Искиа, Кампанија

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-4.jpg


5. Манарола, Лигурија

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-5.jpg


6. Масафра, Апулија

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-6.jpg


7. Матера, Базиликата

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-7.jpg


8. Пентедатило, Калабрија

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-8.jpg


9. Питиљано, Тоскана

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-9.jpg


10. Полињано а Маре, Апулија

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-10.jpg

11. Позитано, Кампанија

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-11.jpg


12. Рагуза Ибла, Калабрија

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-12.jpg


13. Сант Агата де Готи, Кампанија

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-13.jpg


14. Сорано, Тоскана

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-14.jpg


15. Теларо, Лигурија

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-15.jpg


16. Турси, Базиликата

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi16.jpg


17. Валсини, Базиликата

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-17.jpg


18. Виесте, Апулија

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-18.jpg


19. Виторкијано, Лацио

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-19.JPG


20. Кастелмецано, Базиликата

20-italijanski-gradovi-izgradeni-vo-karpi-20.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber