Како во изминатите 1000 години се менуваше мапата на Европа?

27 ноември, 20150
Како во изминатите 1000 години се менуваше мапата на Европа?

Се додека постојат граници во светот, ќе се менуваат. Уште од самите почетоци на човековото развивање во заедници, луѓето се делеле на едни и други групи, се мешале, преземале територии, си чинеле зло… Како што можеме сите да забележиме, ситуацијата не е ништо поразлична и денеска. Борбата за едните да ги победат другите и да завладеат со светот, се уште постои, на скриен или отворен начин. Во текот на изминатиот милениум, границите на државите ширум светот, нивните имиња и воопшто нивното постоење драстично се менуваше. Ова видео во само три минути покажува како во изминатите 1000 години се менувала мапата на Европа.

https://www.youtube.com/watch?v=ecpIa7erMtI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber