Кога тркалото ќе се сврти, внимавајте сите вие што гледате од високо!

5 јули, 20150
5

Во животот научив дека тркалото на судбината никогаш не престанува да врти. За некого побрзо, за некого побавно, но една работа за сите нас е иста – ќе дојде денот кога оние кои биле горе и гледале на останатите од високо, ќе се најдат на дното и ќе треба да ги платат сметките…

Прочитајте ја оваа поучна приказна:

Тој: Не сум те видел вака насмеана веќе долго време…Заборавив како светкаа твоите очи кога ме гледаше…

Таа: Јас се сеќавам – ти сам се откажа од нив.

Тој: Ти беше мала, бараше многу внимание, јас сакав да се чувствувам слободен…

Таа: Сега си слободен.

Тој: Не, сега сум само осамен…

Таа: Зошто?

Тој: Затоа што никој нема веќе потреба од моето внимание…

Таа: Зошто ме гледаш така?

Тој: Се гледам себе си во твоите очи.

Таа: И што гледаш во нив?

Тој: Гледам колку многу си ме сакала и колку те болело…

Таа: Како го виде тоа?

Тој: Ме гледаш со истиот празен поглед со кој јас тогаш те гледав, а сега јас те гледам така како што ти ме погледна кога свати дека си ме загубила засекогаш!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi -

https://finandearth.com/