Можеби никогаш не сте слушнале за Туркменистан, но мора да ги видите вратите на пеколот!

18 ноември, 20150
2

Во срцето на Каракум пустината во Туркменистан, во близина на малото село Дервез, се наоѓа еден кратер. Но тоа не е било каков кратер, овој е посебен. Зошто е толку единствен ќе сфатите кога ќе ги видите следните фотографии.

Изгледа како обична дупка, зар не?

Оваа „дупка“ ја нарекуваат „Врата на пеколот“…

Откриена е 1971 година, геолозите биле загрижени дека природниот гас ќе има негативно влијание на соседните градови

Како би го запреле ширењето на смртоносниот метан, тие го запалиле

Пештерата се срушила и формирала огромен огнен кратер

Мислеле дека ќе гори само неколку дена, но кратерот гори повеќе од 40 години

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber