Неверојатно е колку луѓе погрешно одговараат, дали и вас ви е проблем да ја решите оваа задача?

24 декември, 20157
1

Пред неколку дена на социјалните мрежи се појави прилично едноставна математичка задача, но од некоја причина многумина не успеале да дојдат до точниот одговор.

Во што е проблемот, што толку ги збунило сите тие луѓе не успеавме да сфатиме.

Дали вас ви е проблем да ја решите оваа задача?

7 comments

 • Пандорка

  3 јануари, 2016 at 20:34

  105 kg

  Reply

 • Daki

  30 декември, 2015 at 09:57

  105 kg

  Reply

 • ivica

  29 декември, 2015 at 23:13

  odgovor 105

  Reply

 • Елена

  29 декември, 2015 at 19:16

  Зајакот=4
  Затоа што4+4+4=12

  Птицата=1
  Затоа што 1(птицата) +4(зајакот)=5

  Дивата свиња=100
  Затоа што 100(дивата свиња)-1(птицата)=99

  4(зајакот+1(птицата)+100(дивата свиња)=105

  Reply

 • Angelina

  27 декември, 2015 at 07:00

  105

  Reply

 • lazar

  24 декември, 2015 at 15:57

  105

  Reply

 • 6ki

  24 декември, 2015 at 13:45

  103

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber