Пет знаци кои јасно говорат дека сте гениј

3 октомври, 20150
4

Не мора да направите тест на интелигенција за да знаете дали сте гениј, туку постојат суптилни знаци кои можат да ви го потврдат тоа и без тестирање.

Можеби немате писмена потврда дека сте паметни, но нема ни да ви треба доколку кај себе препознаете некои од следните работи:

Силен сексуален нагон

Либидото и интелигенцијата се во тесна врска, велат психолозите. Многу истражувања потврдија дека студентите од угледните универзитети како Оксфорд и Кембриџ имаат дури три пати посилни сексуални нагони од учениците на универзитетите со помали наставни барања.

Mozok

Уживање во опијати

Истражувањата покажаа дека луѓето со коефициент на интелигенција над 125 често уживаат во алкохол и психоактивни супстанци како што се кокаин, марихуана, екстази…

Не сте утрински човек

Научниците докажале дека луѓето кои живеат ноќе, не заради работата, туку поради желба и потреба, се поинтелигентни од ранобудците. Ако сакате да станувате рано и повеќе сте продуктивни во овој период од денот, тоа значи дека имате помал коефициент на интелигенција во споредба со, да речеме, вашите пријатели на кои ноќта им е најдобар и најстимулирачки период за работа.

Oko11

Имате светли очи

Постојат научни докази дека луѓето со светли очи во просек се поинтелигентни од темнооките. Поточно, плавооките се најчесно натпросечно надарени за стратегии и се многу подобри во планирање на нештата.

Важно за жените – колкави гради , толкав коефициент на интелигенција

Истражувањата покажале дека натпросечно интелигентните жени имаат големи гради. Научниците кои го проучувале ова прашање тврдат дека односот помеѓу големината на градите и интелигенцијата е во совршена пропорција – неинтелигентните жени имаат мали гради, а високо интелигентните значително поголеми. Тоа значи дека лесно може да препознаете потенцијална жена гениј.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit