Потпечени јаболка со цимет

30 декември, 20150
Потпечени јаболка со цимет

Потребни состојки:

  • 2 големи јаболка, излупени и исчистени, пресечени на половина
  • 4 лажици кафеав шеќер
  • 50g путер
  • 1 лажица цимет
  • 2 лажици овесни снегулки (може да ги замените со бадеми, лешници, ореви)
  • 1 лажица брашно
  • Сладолед или шлаг по желба

Подготовка:

Загрејте ја рерната на 200 степени. Исечете ги јаболката на половина, па потоа на тенки листови, но не до крај. Треба да останат цели.

Ако не ви е доволно јасно, се ќе ви се разјасни по видеото:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi