Топен кашкавал во сланина

11 декември, 20150
12

Изгледа толку вкусно колку што звучи. Затоа, следен пат кога ќе се мислите што да сервирате за мезе или како да го збогатите ручекот, искористете ја оваа идеја.

Потребно ви е:

  • Моцарела или било каков кашкавал исечкан на долги ленти
  • Парчиња сланина
  • Презла
  • Јајце

Постапка:

Лентите кашкавал потопете ги во матено јајце, а потоа и во презла. Околу нив замотајте ја и сланината, па наредете ги на тава обложена со мрсна хартија.

Печете на висока температура околу 15тина минути.

Послужете со доматен сос, мед и сенф или тартар.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi