Вештачките витамини кои ги купувате се полни со отрови!

8 август, 20150
9

Дали ги земате „мултивитамините“ кои вас, полека но сигурно ве убивааат? Дали мислите дека ја правите вистинската работа додека ги вадите шарените таблети, убаво дизајнирани во кутивчиња, и ги голтате уверени дека земате еликсер на животот, а се во името на здравјето? Врз која основа ги земате? На основа на рекламите кои вам ви говорат дека вештачките витамини речиси и да се подобри од вистинските? Дали навистина верувате дека тој непознат прав е поздрав од непрсканите јаболки или круши?

Разбудете се! Ваквите реклами ги прави оној кој што ги прави и таблетите кои ги продава за своите тешко заработени пари.

Дали некогаш сте ја прочитале етикетата, сте го истражиле било кој ситентички додаток, или пак сте провериле што значи „останати состојки“, или само сте заклучиле дека тоа не е важно? Доколку сте одговорни за земање на било кој од наведените додатоци, вистински момент е да си набавите нови бели и црн дроб и бубрег, и време е за детоксификација на дебелото црево и подобро од тоа нешто и да научите затоа што времето ви истекува. Знајте дека отровните витамински измамувачи нашето тело нема да може да ги апсорбира.

Опасните шокантни додатоци во вашите лоши витамини, наведени како „останати состојки“ вклучуваат: бои, талк, натриум бензоат, метил – целулоза, CARNAUBA восок, силикон и/или титан диоксид. Доколку не познавате ниту еден од наведените додатоци, тогаш истите и тоа како е важно да знаете дека можат да ви наштетат!

На средината на 1930-те години, мултивитамините станаа достапни во трговијата на мешовитата роба и аптеките. Тогаш додатоците се произведувале од концентрирани, природни, суштени овошје и зеленчук. Но, во раните 1940-те поедини марки започнаа со производство на синтетички таблети и тогаш започнува вистинскиот злочин.

Денеска милиони Американци и луѓе низ цел свет, сакаат правилно да се хранат и земаат вистински витамини, со цел да си овозможат долг и здрав живот, и да бидат постојано полни со енергија. Но, повеќето од овие недолжни, наивни и прехрамбено необразовани суштества, НЕМААТ ПОИМ дека витамините се големи „брендирани имиња“, синтетички отрови, а се наоѓаат на полиците меѓу големите трговии со мешовита роба и дрогерија.

Тие отрови не само што НЕ ГО ЧУВААТ нашето здравје, туку се и мутагени и канцерогени. Тоа значи дека се вистински отров за нашето тело, потикнувајќи ги болестите, како што се пореметување, вклучувајќи го и артритисот, ракот, слабеење на коските и секако Алцхајмеровата болест.

Едноставно е да упаднете во прехрамбената ноќна мора доколку не се запознаени со некои од додатоците. Опасните додатоци, можат да го имаат спротивниот ефект на она што се обидувате да го постигнете. Така, многу мултивитамини (како на пример Centrum Multivivaminite) поготово оние за џвакање, содржат Аспартам, водечки предизвикувач на фибромиалгија и синдром на болести на цревата.

„Останати состојки“ – тоа се обично животински делови и вметнати засладувачи предизвикувачи на рак

Доколку вашите витамини во се во облик на капсули, многу е веројатно дека конзумирате кожа, рскавица, сврзани ткива и коски од болни животни. А на сето тоа, ако вашите витами содржат вметнати засладувачи, аспартам, калиум ацесулфамат, сукралоза или сорбитол, би можеле да развијат болест на вештачки засладувачи (рак) и мутација на клетките, вашата ДНК, и последни тој мутирана ДНК на идните генерации.

Немојте да се чувствувате глупо ако не сте знаеке како синтетичкиB-12 потекнува од активниот отпад, само немојте да ја повторувате таа грешка. Вашата корпорација произведува витамини кои се создадени од фармацевски и хемиски компании, а тие исто така ја имаат измислено и хемотерапијата. Тоа е само друг начин како би можеле да се носите со заканите да луѓето станат здрави од прехрамбени информации, и ете на тој начин се измамени.

Синтетичкиот витамин В12, cijanokobalamin, е создаден од отровен црн дроб на кравите и активен отпад. Црниот дроб на кравата е преполн со стероиди и антибиотици, како и пестициди кои кравата ги впива хранејќи се со ГМО храна. Овие крави живеат во лоши услови со ограничена прехранам каде често колабрираат, и полека умираат додека притоа лежат во сопствениот измет или фекалии.

Синтетичкиот витамин Б всушност настанува од катран петрохемикалија, познат по делувањето на средишниот нервен систем предизвикувајќи респираторни заболувања.

Тие евтини, синтетички витамини, кои ги земате во надеж дека ќе го зачувате вашето здравје, го загрозуваат со еднаква брзина како иfast food храната.

Синтетичкиот витамин А настанува од соковите на црниот дроб на рибите наполнет со отровна жива.

Синтетичкиот витамин C настанува со мешање на киселина која ја иритира слузницата на дигестивниот тракт. Станува збор за хемиска копија на природно создадени аскорбински киселини.

Овие врси на разделени хемиски киселини никогаш не растела на земја и била изложена на сончева светлина, туку нуспроизвод на спротивни киселини. Еднаш кога ќе ја проголтате таблетата, сте внеле само уште еден канцероген во своето тело, како што е MSG(monosodium glutamat) или Аспартам.

Витамините: Отров во мали боци?

Дали станува збор за меѓусебно подметнување меѓу произведувачите на лековите и произведувачите на витамините или луѓето навистина голтаат отров, засега не е јасно. Дека спакуваните витамини се синтетички и телото не ги прима како хранливи работи, говорат голем број на научни научници. Американците, Данците, Британците сега тврдат дека витаминските надоместоци го ослабнуваат имунитетот, сокриваат животот, и хранат ракот.

После сите овие наведени информации, ви препорачуваме да јадете природни витамини, а вметнатите вештачки веднаш фрлете ги во WC школката и пуштете вода!!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi - betasus giriş