Фото лекција: Професионално обликување на веѓите

4 февруари, 20160
13

Обликот на веѓите е една од најважните работи во изгледот на една жена, но ако сте почетник тешко е да направите да изгледаат совршено.

За среќа, постојат неколку трикови кои ќе ви помогнат совршено да ги обликувате вашите веѓи.

Што треба да направите?

1. Исчешлајте ги веѓите со четка за веѓи

cas-po-shminkanje-za-pocetnici-12-cekori-za-sovrsheno-oblikuvanje-na-vegjite-1.png


2. Следете го природниот облик додека ги чешлате

cas-po-shminkanje-za-pocetnici-12-cekori-za-sovrsheno-oblikuvanje-na-vegjite-2.png


3. Со пинцета исчупајте ги сите мали влакна кои излегуваат од природниот облик на вашите веѓи

cas-po-shminkanje-za-pocetnici-12-cekori-za-sovrsheno-oblikuvanje-na-vegjite-3.png


4. Со молив исцртајте линии на краевите над и под веѓите, како на сликата

cas-po-shminkanje-za-pocetnici-12-cekori-za-sovrsheno-oblikuvanje-na-vegjite-4.png


5. Со четка за веѓи размачкајте ги линиите за да не се познаваат и да не делуваат нападно

cas-po-shminkanje-za-pocetnici-12-cekori-za-sovrsheno-oblikuvanje-na-vegjite-5.png


6. Ако има потреба, додадете уште малку молив и продолжете со размачкување

cas-po-shminkanje-za-pocetnici-12-cekori-za-sovrsheno-oblikuvanje-na-vegjite-6.png

7. Потоа со молив во боја која соодветствува на вашите веѓи пополнете ги празнините внатре во веѓите

cas-po-shminkanje-za-pocetnici-12-cekori-za-sovrsheno-oblikuvanje-na-vegjite-7.png


8. Со коректор исцртајте линии под веѓите така што ќе го следат природниот облик на веѓите

cas-po-shminkanje-za-pocetnici-12-cekori-za-sovrsheno-oblikuvanje-na-vegjite-8.png


9. Истото направете го и на горниот дел од веѓите, за да ги нагласите

cas-po-shminkanje-za-pocetnici-12-cekori-za-sovrsheno-oblikuvanje-na-vegjite-9.png


10. Со прсти или четка, размачкајте го коректорот за да не се познаваат остри линии, а веѓите да изгледаат природно

cas-po-shminkanje-za-pocetnici-12-cekori-za-sovrsheno-oblikuvanje-na-vegjite-10.png


11. Нанесете гел на веѓите за влакната да останат на свое место, а веѓите да добијат природен сјај

cas-po-shminkanje-za-pocetnici-12-cekori-za-sovrsheno-oblikuvanje-na-vegjite-11.png


12. На крајот честитајте си – вашите веѓи се совршени!

cas-po-shminkanje-za-pocetnici-12-cekori-za-sovrsheno-oblikuvanje-na-vegjite-12.png

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber