Изедете 6 чешниња печен лук и гледајте што се случува во вашето тело во рок од 24 часа

21 октомври, 20160
1

Кога јадете лук, неговата моќ е толку силна што дури и после 24 часа нашето тело реагира на оваа моќна храна, во диетите за слабеење, или како природен лек припремен за лечење на одредени болести.

Што се случува во вашето тело кога јадете печен лук?

1 час:  Во првиот час лукот се вари во желудникот и станува храна за телото.

2- 4 часа: Помага во борба против слободните радикали и постоечките клетки на рак во нашето тело.

4- 6 часа: Метаболизмот на организмот започнува да ја гледа предноста од лукот и го активира процесот за отстранување на вишокот на течност, како и да ги топи складираните масти во организмот.

6-7 часа: Анти-бактериските својства на лукот, по патувањето низ крвотокот, започнува да ја врши функцијата против бактериите во организмот.

6-10 часа: Во овој период хранливите материи веќе ја одиграа улогата во клетките, лукот штити од оксидација.

10-24 часа: Откако се свари (во првиот час), лукот во вашето тело го започнува процесот на длабинско чистење, вклучувајќи ги следните процеси:

  • регулација на нивото на холестерол;
  • чистење на артериите и го заштитува организмот од срцеви проблеми;
  • го намалува и подобрува нивото на крвниот притисок;
  • ја зголемува природната заштита на организмот и го зголемува имунитетот;
  • во процесот на чистење, лукот помага во отстранување на тешките метали од вашето тело;
  • помага за подобрување на цврстината на коските;
  • лукот помага да се отстрани уморот, поради неговата големата нутритивна содржина;
  • ги подобрува атлетските способности;
  • помага за долговечноста на клетките.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma