Јапонски ролеркостер: Мост преку кој поминуваат само најхрабрите

15 февруари, 20160
Јапонски ролеркостер: Мост преку кој поминуваат само најхрабрите

Ешима Охаши, мостот во Јапонија со наклон од дури 6,1 отсто заради кој потсетува на тобоган, се вбројува во најопасните мостови на светот.

Мостот кој ги поврзува градовите преку езерото Накауми е дизајниран за да можат бродовите лесно да поминуваат под него. Долг е 1,7 километри, а широк 11,4 метри што воедно го чини и најголем мост во Јапонија и трет по големина во светот. Од другата страна на мостот, наклонот е помал и изнесува 5 отсто.

Овој мост, кој личи на ролеркостер, им служи како тест на многу фабрики кои тука ја тестираат издржливоста на автомобилите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber