Како да препознаете дали некој е нарцис со едно едноставно прашање

31 октомври, 20160
Како да препознаете дали некој е нарцис со едно едноставно прашање

Доколку барате човек кој е нарцис, само прашајте го.

Според видео продуцирано од New York Magazine, потребно ви е само едно прашање да дознаете кој од вашите пријатели е навистина заљубен во себе.

Едноставно прашајте ги отворено: „Колку се согласуваш или не се согласуваш со оваа изјава: Јас сум нарцис“.

Изгледа дека ова прашање се ослонува на фактот дека вистински нарцис нема веројатно да мисли дека неговата нарцисоидност е лоша работа.

Во студија на 2.000 луѓе на сите возрасти, учесниците биле замолени да се рангираат себеси на скала од 1 (не е многу вистина за мене) до 7 (многу е вистина за мене).

„Луѓето кои се спремни да признаат дека се повеќе нарцисоидни од другите е веројатно дека се повеќе нарцисоидни,“ вели Бред Бушман, еден од авторите на студијата и професор по комуникација и психологија на универзитетот Ohio State University.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi