Совет на Мајка Тереза: Што да правите со луѓето кои се злобни кон вас…

2 јануари, 20160
2

Мајка Тереза го поминала животот служејќи им на сиромашните, болните, сирачињата и на тие што целиот свет ги заборавил и отфрлил.

Совет на Мајка Тереза: што да правите со луѓето што се злобни кон вас:

-Луѓето можат да бидат неразумни, нелогични и егоистични: сеедно простете им. Ако ја негувате добрината, а луѓето ве обвинуваат  тајно и од лични причини: сеедно негувајте ја добрината. Ако сте постигнале успех, околу вас може да се појават многубројни имагинарни пријатели и вистински непријатели:сеедно постигнувајте и понатаму успех. Ако сте искрени и отворени, а луѓето се обидуваат да ве искористат: сеедно, бидете искрени и отворени. Тоа што сте го граделе со години може да биде уништено преку ноќ:сеедно, градете и понатаму. Ако сте го нашле мирот и среќата ќе ви љубоморат:сеедно бидете среќни.  Доброто кое денес го направивте луѓето веќе утре е го заборават:сеедно, правете добрини. Делете го со луѓето најдоброто што го имате и  никогаш нема да им  биде доста:сеедно, делете го најдобро што го имате.  На крајот на краевите, ќе се уверите и самите, дека ова е помеѓу вас и Господ: сеедно тоа никогаш не беше помеѓу вас и нив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi - betasus giriş