Треба ли јајцата да ги чуваме во ладилник?

12 септември, 20160
8

Едно од омилените јадења за доручек во светот се јајцата кои се припремаат на различни начини. Не само што се едноставни за готвење, туку се и многу здрави.

Меѓутоа дали е потребно јајцата да ги чувате во фрижидерот?

Како што пренесува „Run Healthy Life Style“, јајцата не треба да бидат во фрижидер.

Како истражува Национално јавно радио во САД, постојат голем број на мерки за заштита од салмонела, вклучувајќи ја инспекцијата, чистењето и следењето на јајца од снабдувачите до продавниците.

Во Европа поголемиот дел од кокошките се вакцинирани од салмонела, што значи дека нема потреба да се грижите за оваа бактерија.

Но, сепак УСДА службата вели за сигурноста на храната велат дека јајцата не треба да се чуваат на собна температура подолго од два часа.

Конечната одлука е сепак со снабдувачите. Сите луѓе треба да бидат свесни како да ја чуваат храната која ја конзумираат, а тоа може да биде најдобра причина за бројните здравствени проблеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi