Дали страствениот бакнеж е неверство? Жените и мажите дефинитивно на љубовните односи гледаат поразлично!

21 ноември, 20180
123

Кога зборуваме за неверство, мажите и жените делат различен став!

Во истражувањето спроведено од организацијата Relate, учествуваа повеќе од 5.000 жени и мажи кои имале за задача да одговорат на низа прашања во врска со емоционалните неверства.

Она што многумина ги изненади е фактот што во ова истражување се забележани големи разлики меѓу половите, односно начинот на кој тие го доживуваат неверството.

Според статистичките податоци, еден од петорицата мажи не смета дека страствениот бакнеж е неверство, додека дури 91 % од жените тврдат поинаку.

Кога станува збор за секвенционирање (испраќање на сексуални пораки со експлицитна содржина преку мобилни телефони или компјутери), ситуацијата е поинаква. Девет од десет жени и осум од десет мажи велат дека размената на сексуално експлицитни пораки е неверство.

Покрај тоа, според извештајот, порнографијата има се поголемо влијание врз модерните љубовни врски.

Дваесет проценти од жените рекоа дека ќе го сметаат за неверство ако нивниот партнер сам гледа порно филмови, во споредба со 1/10 десетина од мажите кои не гледаат ништо лошо во тоа.

Сепак, љубовната или сексуалната измама и понатаму продолжува да биде еден од најголемите проблеми во врските, а само 33 % од учесниците велат дека сметаат дека нивната врска може да преживее афера.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber