Ако вашиот автомобил се прегрее на сонце, ова е најдобриот и најбрзиот начин да го оладите

10 август, 20190
GettyImages-832085296-1200x801

Доколку сте биле безгрижни и го остававте автомобилот на сонце долго време, ќе треба да бидете внимателни.

Еден совет- при влегување во автомобил, стартувајте го моторот и вклучете го клима уредот и отворете ги сите прозорци.

Потоа, возете барем една минута.

Потоа затворете ги само предните прозорци и продолжете со возење барем уште една минута, а потоа затворете ги задните прозорци.

Оваа постапка треба да обезбеди побрза промена на воздухот во кабината и со тоа малку побрзо ладење.

Заштитата од сонце, на пример на шофершајбната, е многу важна. Имено, ако кабината и внатрешните површини не се директно изложени на сончевите зраци, многу полесно ќе се олади подоцна.

Ако имате кабриолет, работите се прилично логични, но не заборавајте дека подвижниот покрив има сличен ефект. Имено, топол воздух секогаш расте и најлесно ќе се избегне преку подвижниот покрив.

Не размислувајте за дополнителна потрошувачка на гориво поради работата на климата или зголемената отпорност на воздухот поради отворен прозорец.

Во градски услови, тој е минимално поголем, дури и со малку отворен прозорец, додека на автопатот ладењето ќе биде ефикасно со затворените прозорци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber