Како да знаеме кога му е потребнo детоксикација на нашето тело?

9 јули, 20190
детокс

Што мора да знаеме?

 Детоксот се применува со цел да го подобри вашиот метаболизам – губењето на тежината не е главната цел на детоксикацијата, но има многу причини зошто луѓето ја губат телесната тежина за време на детоксикација. Прво, кога ја следите програмата за детоксикација, радикално можете да ја промените вашата исхрана со прекинување на навиките во исхраната кои предизвикуваат слуз или предизвикуваат задржување на водата. Ова е една од причините зошто ја губите тежината.

Но, најважната причина е тоа што 90% од токсинските што ги консумираме се липофилни, што значи дека имаат афинитет за создавање на маснотии. Затоа, кога консумирате токсини, вашето тело се обува да се „заштити“ себе си и ќе задржи или дури и ќе произведе маснотии за да ја опколи токсичната молекула. Затоа, кога ќе ја отстраните молекулата на токсинот, исто така ја елиминирате мрсната маса.

Светот станува се повеќе токсичен поради распространетата дистрибуција на индустриски хемикалии, пестициди, тешки метали и радиоактивни елементи – тие едноставно не може да се избегнат. Детоксикацијата е важна за чистење на нашите ткива и органи, намалување на оксидативниот стрес, намалување на воспалителните процеси, зајакнување на имунолошкиот систем и подобрување на метаболизмот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber