Никогаш не треба да го објавувате ова на социјалните мрежи!

24 септември, 20190
aead2a2f4fa4c5dfa30d7229dfc6e71adc4c8b35_af2dab60524885e54aa6da73fdda318d88ae4184_articlemain

1. Лични информации и доверливи информации. Последното нешто што го сакате е манијак на послужавник да ги добиете сите информации за вас.

2. Љубовни проблеми. Разговорот со пријателите и родителите за љубовните проблеми е нормална работа, но пишувањето за тоа на социјалните мрежи е незгодно, исцрпувачко и непотребно.

3. Пари. На социјалните мрежи, невкусно и непожелно е да објавувате работи што инсинулираат колку пари имате, колку заработувате и што можете да си дозволите. Може да привлече и крадци.

4. Незаконски супстанции. Позирањето со чаша шампањ или цигара е една работа, но сметаме дека е сосема непотребно да се објасни зошто не е препорачливо да објавувате слики од лекови и други нелегални материи во вашата непосредна близина.

5. Мислење за работа. Никогаш не знаете како некој ќе ги толкува вашите зборови, каков заклучок ќе извлечат или кого ќе го информираат.

6. Голотија. Оставете ги вашите физички адути за очите на вашата помоќна половина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber