Оваа паметна апликација може да ви помогне да ги дијагностицирате акните

18 април, 20190
спот

Акните се проблем со кој се борат повеќе од 40% од возрасните, но хроничната воспалителна состојба на кожата може тешко да се дијагностицира, бидејќи терминот „акна“ е често и неправилно користен за да се опише сè, од хормонални мозолчиња до хронични цисти.

Сега, вашата нова алатка може да ви помогне да ја одредите сериозноста на вашите неправилности, што значи дека можете да ја преземете контролата со проблемите на кожата и да направите информиран избор при купувањето на производи за нега на кожата.

https://www.instagram.com/p/BwVCm1nhsLS/?utm_source=ig_embed

Уредот Spotscan, кој го создаде францускиот бренд La Roche-Posay за чувствителна кожа, користи патентиран алгоритам за да ја оцени вашата кожа од ‘0’ до ‘4+’ со помош на GEA дерматолошкиот систем за оценување, споредувајќи ја со повеќе од 6000 слики од сите етнички групи кои се испитувани од дерматолози.

И, уште подобро, апликацијата за нега на кожата е бесплатна и може да пристапите директно преку телефон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber