Треба да ги избегнувате – 3 фризури кои се многу штетни за вашата коса

6 мај, 20190
kosa

Одредени фризури можат да ја оштетат структурата на вашата коса, па дури и да предизвикаат опаѓање на косата. Овие три фризури се особено штетни за вашата коса …

  • Исправување на косата

Т.н. благотворен изглед е многу популарен, но во никој случај не е добро за косата ако ја пегламе секој ден. Топлината ја уништува структурата на косата, а како последица косата секогаш изгледа сува,односно како слама. И врвовите се се оштетуваат и пукаат поради топлината. Ако не сакате да се откажете од пеглата за коса, тогаш треба да бидете сигурни дека на вашата коса ќе и обезбедите нега која ќе и даде влага, а пред пеглање да и ставите заштита за топлина.

  • Репче

Дури и ако дневната фризура ви е лоша, сепак е  подобра од репче. Добро, во краен случај можете крајно лошата фризура да ја спасите со тоа што ќе врзете репче, инаку треба да се обидете да ја избегнувате таа фризура. Употребата на ластичиња за коса, придонесуваат до кинење на косата, особено ако има парче од метал. Ако веќе морате да носите репче, подобро е да го искористите таканареченото “invisibobble”ластиче за коса.

  • Пунџа

 Репчето не е единствениот кошмар за вашата коса – и класичната пунџа не е препорачлива, особено ако е цврсто прицврстена. Континуирано повлекување на коренот на косата може да предизвика до губење на косата. Подобро направете опуштена пунџа. Не е совршена за нашата коса, но подобра е од класичната, прицврстена пунџа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber