Американските научници откриле што влијае на трансмисијата на Ковид 19

22 август, 20200
xdfvgbhnjm

Д-р Гари Ворен, главен истражувач на престижната американска компанија САИК, во својот труд „Внесувањето на јод за намалување на трансмисијата на Ковид-19 и смртноста од Ковид-19“ објавен во Порта за истражување, истакна дека дневниот внес максималната препорачана количина на јод доведува до апоптоза – клеточна смрт на клетките заразени со вирусот, спречувајќи го нејзиното понатамошно ширење.

COVID-19 and pig viruses – what can we learn? - Articles - pig333 ...

Дневниот внес од 1,5 до 2,4 милиграми по човек (во зависност од телесната тежина), како што е откриено, ја зголемува подготвеноста на телото да се бори против Ковид-19. Колку повеќе луѓе го зголемуваат внесот на јод до максималното препорачано ниво, значително се намалува можноста за пренесување Ковид-19, а со тоа и смртност. Тајланд, Филипините и Виетнам веќе започнаа со употреба на јод за специфична дополнителна заштита на медицинскиот персонал, покрај неизбежните маски, вселенска облека и нараквиците. Јодот најмногу се наоѓа во алги, морска риба и кујнска сол.

Iodized Salt Or Non-Iodized Salt? | Healthy Cooking | Andrew Weil ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi