Дали аналниот секс е новиот орален?

26 јули, 20200
секс

Според една нова студија за аналниот секс (кој до неодамна беше табу тема) станува се попопулаерн од било кога. Според едно ново истражување објавено во весник за сексуална медицина, 3 од 5 жени помеѓу 20 и 39 години имале анален секс година, а 66% од нив овој вид на сексуална забава го пробале барем еднаш, што претставувало значително зголемување во споредба со 2013 година, кога овој процент изнесувал 33%.

Можеби овој секс бил табу тема некогаш, но сега станува популарен од  кога било. Значи, дали жените навистина почнале да го практукуваат овој секс или едноставно сега го признаваат тоа?

“Мажите и жените отсекогаш уживале во аналниот секс, затоа малку е нејасно од каде овој ненадеен пораст на интерес“, изјавила Деби Хербеник, сексуален психолог. “Можеби одоговор  на ова прашање е интернетот, кој беше во подем кога последен пат ова истражување се има направено“, додала таа.

Денеска луѓето анонимно, во приватсноста  на својот дом, може да сурфаат на интернет во потрага по разни сексуални водичи, секс играчки и сајтови на кој се разговара за аналниот секс.

Памела Клео 28 годишна девојка од Њујорк, имала анален секс со двајца мажи, од кој еден е сега и нејзино момче, а на овој вид забава гледа како на секоја друга сексуална игра, “аналниот секс го практикуваме секогаш кога сме расположени за такво нешто“, изјавила таа. “ Тоа веќе не е некоја “голема работа“. И оралниот секс порано беше табу тема, а сега е дел од пакетот“, додала Памела.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi