Дали сонувате да бидете врзани, „казнети“ или за ГРУПЊАК? Еве што откриваат вашите фантазии за вас

9 август, 20200
man-and-woman-kneeling-on-bed-beside-window-1700765-2048x1367

Сексот и психологијата отсекогаш биле поврзани, а многу може да се заклучи врз основа на она што ви се допаѓа или не ви се допаѓа при водењето љубов.

Студијата, во која учествуваа 4.000 лица чии сексуални навики беа следени две години, покажаа интересна врска помеѓу сексуалните фантазии и ликот на една личност.

Првиот фактор што истражувачите го зедоа предвид беше степенот на несигурност во врската – а тоа се луѓе на кои им треба многу уверување дека партнерот ги сака.

Излегува дека луѓето кои се несигурни во врската, многу почесто фантазираат за садомазохистички игри, врзување, доминација, разни форми на „казнување“.

Тие многу ретко фантазираат за групен секс или менување партнери. Ова е сосема логично, затоа што ако несигурните луѓе би го виделе својот партнер со друго лице, или би морале да го „споделат“ него, тоа сигурно нема да успее.

Од друга страна, BDSM или садомазохистичката фантазија им помага на таквите луѓе да ја намалат вознемиреноста и да се избегаат од реалноста.

Од друга страна, екстроверти, отворените луѓе кои сакаат да ги прошират своите хоризонти и да запознаваат нови луѓе, почесто фантазираат за групен секс, како и прељуба, менувајќи повеќе партнери.

Ова не е невообичаено, затоа што тие имаат многу самодоверба и не се плашат да запознаат нови партнери.

Исто така, екстровертите многу поверојатно имаат табу-фантазија. Овој вид фантазија обично се поврзува со луѓе на кои им е тешко да воспостават социјални контакти и тоа не важи за екстровертите.

Поточно, екстровертните личности во нивните фантазии се помалку приврзани кон емотивниот карактер на сексот и врската, а многу поважно за нив е подигање на нивното его, а особено пофалби за нивните сексуални вештини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi