Дали знаете кој е Вашиот личен број и какво значење има? Добри страни, недостатоци, како да заработите пари, партнери…

9 август, 20200
799133_profimedia0368204487_ls

Основните принципи на нумерологијата ги разработи познатиот филозоф и математичар Питагора. Во согласност со неговите пресметки, секој комплексен број со собирање можете да го сведете на една од цифрите од 1 до 9. Секој од овие броеви има своја симболика, својства што кажуваат нешто.

Ако го примените овој принцип на датумот на раѓање, ќе го пресметате Вашиот личен број. Во согласност со симболиката на броевите од поставките на Питагора, можете да направите чекори, а за оние што се запознаени со нумерологијата, комплетен портрет на одредена личност.

Благодарение на лесната и едноставна пресметка, добивате личен број. Ќе разгледаме како бројот се одразува на нашата финансиска состојба, односно дали можете на некој начин да ги потенцирате позитивните одлики на вашиот личен број за да се збогататите.

Земете го Вашиот датум на раѓање, на пример, 2 јуни 1985 година. Ќе ја напишете секоја цифра и сите заедно ќе ги соберете. Ако резултатот е двоцифрен број, тогаш ги собирате и тие две цифри. Конкретно, тоа изгледа вака:

2 + 6 + 1 + 9 + 8 + 5 = 31

3 + 1 = 4

Го добивте бројот 4 како личен број на лицето. Нумеролозите, исто така, овој личен број го нарекуваат нумеролошки код. Сега погледнете на што се однесува бројот 4 во деловна и финансиска смисла, особено кои деловни партнери и соработници им одговараат, а кои не.

Личен број 1. – Единиците сакаат јасна перспектива!

Добри страни: Вие сте енергични, активни, способни да влијаете на мислењата на другите луѓе, да привлекувате луѓе, да имате идеи.

Недостатоци: Понекогаш сте премногу сигурни. Тешко е да го промените своето мислење и ставови, дури и кога тие се покажуваат како погрешни.

Како да заработите пари? Не трошете енергија на мали нешта. Голема компанија ќе придонесе за Вашиот успех, најдобро е ако имате разгранет бизнис во неколку земји. Исто така, добро Ви оди во продажба на бела техника.

Партнери: Најдобро се снаоѓате со претставниците на броевите 3 и 6. Немате многу среќа со носителите на броевите 2 и 4, иако Ви се чинат добри.

Личен број 2. – Двојките имаат свои правила

Добри страни: Многумина сметаат дека имате среќа. Всушност, Вашата тајна е дека секогаш сте спремни да ризикувате, па како биде нека биде.

Недостатоци: Проблеми се појавуваат кога Вашата пословична тврдоглавост и неможност воопшто да ги слушате другите, дури и ако се преправате дека ги слушате.

Како да заработите пари? Можете да направите фантастична кариера во државна институција, особено во областа на науката. И сите други работни места што се сметаат за тешки, одлично Ви одат вам.

Партнери: Идеалниот колега мора да биде оптимист. Најдобра варијанта се броевите 2, 3 и 5. Вашиот антипод е број 1, тешко дека можете да работите со него.

Личен број 3. – Тројката е создадена за компромиси

Добри страни: Вашата интуиција е многу развиена. Вие се сметате за умен човек кој прави паметни компромиси.

Недостатоци: Вашата решеност да им угодувате на сите е едноставно непобедлива. Исто така, тоа Ве спречува некогаш да добиете менаџерска позиција.

Како да заработите пари? Постигнувате најдобри резултати (и приход) во медицината, науката, образованието, невладините или хуманитарните организации. Ги имате и сите други работни места каде има контакт со луѓе.

Партнери: Треба да изберете луѓе со лични броеви 5 и 8 во вашиот тим и да ги избегнувате оние што имаат ист број како вас. Два броја 3 – тоа е многу комплицирано.

Личен број 4. – Четворките се совршени за извршни работи

Добри страни. Вие многу добро ги чувствувате ситуацијата и расположението на другите луѓе. Вие сте совршени за сите извршни работи.

Недостатоци. Вие реагирате многу емотивно на сè што се случува околу вас. Исто така, тешко е да работите воопшто ако вашето расположение е на нула.

Како да заработите пари? Најдобро ќе заработите со мали заштеди. Не сте привлечени од некои големи работни места, но затоа совршено штедите и секогаш добивате сè најевтино и со одличен квалитет.

Партнери: Најдобро е за Вас кога сте во комбинација со броевите 4 и 8. Ако воопшто е можно, избегнувајте ги оние што ги носат броевите 1 и 3.

Личен број 5. – Петките се креативни!

Добри страни: Вие сте неисцрпен извор на навистина убави идеи. Сè што е поврзано со необично, е Ваш специјалитет.

Недостатоци: На човек со преголеми фантазии тешко му е да го заврши онашто го започнал. Не влегувај во детали, не Ве интересираат.

Како да заработите пари? Туризмот, новинарството, трговијата се работни места создадени за Вас. Ги покажувате сите Ваши таленти и заработувате многу пари. Ќе го споите убавото и корисното ако се вработите во некоја од гранките која Ви одговара.

Партнери: Во сојуз со енергичните претставници на броевите 1, 4 и 9, навистина може да постигнете многу, додека бројот 6 Ве инхибира со својата енергија.

Личен број 6. – Шестките уживаат во организацијата!

Добри страни. Вашата работна способност и амбиција можат да предизвикаат само восхит. Вие исто така имате талент за организација.

Недостатоци: Вашиот авторитативен став и понекогаш неразбирањето на другите проблеми може да Ве оддалечат од Ваши вредни соработници.

Како да заработите пари? Брзата заработка може да Ви донесе угостителството, како и недвижен имот. Сè што е големо, е лесно за Вас. Вие исто така можете слободно да размислите за политичка кариера.

Партнери: Добро ќе ве следат оние што се родени под симболика на броевите 2 и 6. Постојано влегувате во расправии со оние што имаат број 9.

Личен број 7. – Брзото темпо е идеално за седмиците.

Добри страни: Секогаш сте оптимист, верувате во себе и во вашата среќна везда. Можете да создадете корисни познанства со леснотија.

Недостатоци: Вие сте многу слабо организирани, брзо се уморувате од она што Ве окупирало вчера, запоставувате важни работи (верувате дека тие сами ќе се решат).

Како да заработите пари? Можете да заработите најмногу на работни места поврзани со трговија или шоу-бизнис. Големите проекти поврзани со маркетингот не се лоши, но без административниот дел.

Партнери: Работите најдобро во комбинација со броевите 1, 8 и 9. Со бројот 2 немате шанси, а со 6 треба да бидете претпазливи бидејќи Ве заморува.

Личен број 8. – Осмиците лесно наоѓаат добар бизнис!

Добри страни: Како роден дипломат, лесно можете да најдете придружници. Вие исто така имате можност да „откриете“ добар бизнис.

Недостатоци: Понекогаш застанувате на работни места каде треба да се работи брзо. Хедонистичкиот дух често Ве одвлекува од обврските што мора да бидат исполнети.

Како да заработите пари? Најдобри сте на работни места поврзани со уметноста, или Вие сами сте уметник. Добро напредувате во судството и во адвокатурата, како и како професор. Значи, сè што е поврзано со естетиката и зборовите.

Партнери: Бројките 1 и 8 Ве поддржуваат во сите активности и добро се разбирате едни со други без зборови, за разлика од бројот 9 кој Ве поткопува на сите начини.

Личен број 9. – Деветките се раѓаат шефови!

Добри страни. Знаете да донесувате одлуки самостојно и да прифатите одговорност. Вие сте решителни кога тоа е потребно.

Недостатоци: Вие не ги анализирате вашите постапки и кој се осмелува да се сомнева во вашата надлежност, не поминува многу добро ако сте во можност да му наштетите.

Како да заработите пари? Ќе успеете и над очекувањата ако работите во државна институција со строга хиерархија или сте вработени во армијата. Било која режисерска позиција исто така Ви одговара.

Партнери: Честопати се чувствувате подобро кога сте сами, без партнер. Бројките 3 и 5 можат да ја најдат жицата за вас, а со другите е хаос ако не сте прифатени како авторитет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi