И како оброк, и како највкусен додадок: Пиперките полнети со јајца и сирење ќе ве освојат со ПРВИОТ залак (рецепт)

16 август, 20200
клкл

ПОТРЕБНИ СОСТОЈЌИ

12 парчиња црвени пиперки

сирење – 350 гр кравјо

4 јајца

брашно – 1 лажица по потреба

1 домат

магдонос ситно сецкан

масло

сол

МЕТОД НА ПОДГОТОВКА

Измијте ги пиперките, излупете ги и добро исчистете ги од семето. Додадете малку сол внатре.

Изматете ги јајцата и измешајте ги со ренданиот кашкавал, ако сакате, додадете излупени и ситно сецкани домати. Ако смесата треба да биде подебела, тоа ќе го постигнете со 1 лажица брашно. На крај, додадете малку сецкан магдонос.

Наполнете ги пиперките со смесата и натопете го отворот со брашно. Наредете ги во подмачкана тава. Посипете со обично или маслиново масло.

Ставете ги пиперките полни со јајца и сирење да се печат во загреана рерна на 180 степени за 30 минути .

Служете ги пиперките со малку повеќе ситно сецкан магдонос.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *