Исфрлете ги сите отрови од телото со помош на сода бикарбона!

23 август, 2020
фвгбнм


“Нарушената рамнотежа во организмот најчесто е предизвикана од диетата, јадеме премногу житни култури, шеќер и месо, а сите овие намирници ги закиселуваат телесните течности. Ова се однесува не само на крвта, туку и на лимфата”, вели Дарко Вујновиќ, издавач и преведувач на книгата. Сода бикарбона – лек за сите, богати и сиромашни. Авторот тврди во книгата дека со алкализирање на организмот со помош на сода бикарбона, дури и најсериозните заболувања можат да се спречат и излечат. Д-р Марк Сиркус тврди дека претерано кисела pH вредност доведува до распаѓање на клетките, што предизвикува сериозни здравствени проблеми како што се карцином, кардиоваскуларни заболувања, дијабетес и остеопороза. Но, пред секоја терапија, pH вредноста мора да ја мери лекар, бидејќи ефективноста на сода бикарбона може да биде негативна. Фактот дека биолошкиот живот работи најдобро во некисела околина (малку алкална) јасно ја поддржува употребата на сода бикарбона, што ја враќа алкалноста на организмот. На пример, алкализирачки интравенски натриум бикарбонат може веднаш да престане со алергиска реакција или напад на астма. “Натриум бикарбонат (Na-HCO3) е познат на многумина како сода бикарбона, а може да се најде како минерал низ целиот свет. Основната задача е да се одржи рамнотежата на јаглерод диоксид, бикарбонат и pH вредности. Натриум бикарбонат е лесно достапен во секоја продавница или аптека во светот, а широко се користи во службите за итни случаи како интравенско решение. Сепак, лекарите често не размислуваат за неговата корисност како антиалергиски агенс “, тврди д-р Марк Сиркус.

Корисни препораки за примена на содата бикарбона во разни ситуации ...


Од паста за заби до лекови

Сода бикарбона се користи во многу производи за лична хигиена, како што се паста за заби и дезодоранси. Исто така е достапен во лекови без рецепт. Киселата средина ги уништува ткивата Сите дегенеративни заболувања, вклучително и карцином, срцеви заболувања, артритис, остеопороза, бубрези и жолчни камења, како и кариес, се поврзани со покачено ниво на киселост во организмот. Симптоми на киселост на организмот е постојан замор, но и хронични заболувања Течностите на телото на здрава личност треба да бидат во опсег на pH од 7,1 до 7,5.

soda bikarbona » ekran

Првиот чекор во pH медицината и примената на сода бикарбона е да проверите дали телото е кисело или не. Ако телото е кисело, тогаш треба да се следат упатствата за повторно воспоставување на pH вредноста колку што е можно поблизу до 7,4.

escort - Korsan taksi