Масони кои го променија светот – Актери

17 април, 20200
masnas

Во братството имаше и голем дел на комедијанти, меѓу кои: Бад Абот, В. К. Дукенфилд, Харпо Маркс, Оливер Харди, Вил Роџерс, Ред Скелтон, Питер Селерс, Ричард Пруор, Дон Риклес и Мајкл Ричардс. Филмските ѕвездите од ТВ екрани: Даглас Фаирбанкс, Кларк Гејбл и Ернест Боргнајн како и режисерите Сесил Б. ДеМил и Били Вајлдер беа Масони. Познатите филмски ѕвезди од Запад: Гене Аутри, Џон Вејн, Глен Форд, Текс Ритер и Рој Роџерс, исто така, беа членови. Магионичарот Хари Худини, шоументо од Дивиот Запад “Бафало Бил” Коди и седумте Ринглинг браќа (основачите на циркусот што го носи нивното име) беа исто така Масони, како и Мел Бланк кој го позајми гласот на Душко Долгоушко, Паторот Дачо, Прасето Гицко и на многу други ликови од Луни Тјунс.

Бафало Бил Коди
Били Вајлдер
Буд Абот
В. К. Дукенфилд
Вил Роџерс
Гене Аутри
Глен Форд
Даглас Фаирбанкс
Дон Риклес
Ернест Боргнајн
Clark Gable
Michael Richards
Мел Бланк
Оливер Харди
Питер Селерс
Ред Скелтон
Ринглинг браќа
Ричард Прауор
Рој Роџерс
Сесил Б. ДеМил
Текс Ритер
Harry Houdini
Харпо Маркс
Џон Вејн

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi