МЕГА БОМБА ОД Др.Крстиќ ШТО ГО “ДИГНА ВО ВОЗДУХ” ЦЕЛ БАЛКАН! КАКО ДА СЕ ЗАШТИТИТЕ САМИ ОД КОРОНА ВИРУСОТ, НАВРЕМЕ И БЕЗ КАКВИ БИЛО ПОСЛЕДИЦИ!!!

6 август, 20200
steps_companies_should_take_social

Медицински сет кој ви е потребен за дома:

 1. Парацетамол
 2. Бетадин за плакнење на уста и за грло
 3. Витамин С и D3
 4. В комплекс
 5. Пареа + капсули за пареа
 6. Оксиметар
 7. Цилиндричен кислород (само за итен случај)
 8. Вежби за дишење

Covid 3 фази:

1. Covid локализиран само во носот – заздравување во рок од половина ден. Вдишување на пареа, витамин C. Вообичаено е без треска. Асимптоматски.

2. Covid локализиран во грлото – болки во грлото, заздравување – 1 ден. Жабуркање/гаргара и инхалациjа со врела вода, пиење топла вода, доколку има треска: парацетамол. Витамин C, B комплекс.  Доколку е  тешка состојба:  се користи антибиотик.

3. Covid локализиран во белите дробови – кашлица и губење на здив: 4-5 дена. Витамин С, В комплекс,  жабуркање/гаргара и инхалациjа со топла вода, оксиметар, парацетамол, кислород – доколку ситуацијата се влоши, зголемен внес на течности, вежби за длабоко дишење.

Фаза во која доаѓа до хоспитализација:

Следете го нивото на кислород.  Доколку се приближи до 43 (нормално: 98-100), потребен е цилиндар на кислород.  Во случај доколку сте сами дома, одењето во болница е непотребно.

* Останете здрави, останете безбедни! *

Ве молиме споделете го ова со сите. Никогаш не се знае кому можам да помогнам.

Совети од пациенти изолирани во болници, а кои можеме да ги примениме дома:

Лекови кои се користат во болници:

1. Витамин Ц-1000

2. Витамин Е (Е)

3. Од (10 до 11) часа, останете на сонце во времетраење од  15-20 минути

4. Масирајте го телото една дневно

5. Одмарајте / спиете најмалку 7-8 часа

6. Пијте 1,5 литри вода на ден

7. Сите оброци треба да бидат топли (не ладни)

И тоа е сè што правиме во болницата за да го зајакнеме имунитетот.

Со оглед на тоа што pH вредноста на корона вирусот варира од 5,5 до 8,5.

Поради тоа, сè што треба да се направи за да се елиминира овој вирус е да консумирате повеќе алкална храна, над киселинското ниво на вирусот.

Производи кои треба да се конзумираат:

 • Банани
 • Зелена лимон – pH 9,9
 • Жолт лимон – 8,2 pH
 • Авокадо – 15,6 pH
 • Лук – 13,2 pH
 • Манго – pH вредност од 8,7
 • Мандарина – 8,5 pH
 • Ананас – 12,7 pH
 • Зелка – 22,7 pH
 • Портокал – 9,2 pH

Како да знам дали сум заразен со коронавирус?

1. Болки во грлото

2. Суво грло

3. Сува кашлица

4. Висока температура

5. Вдишување (останување без здив)

6. Губење на мирис

Лимонот со врела вода го елиминира вирусот од почеток, пред истиот да дојде до белите дробови.

Не чувајте ги информациите само за себе.

Споделете го ова со целото семејство и општество.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi