Младата Месечина ќе Ви исполни 3 желби доколку ги направите ОВИЕ ритуали пред спиење!

19 август, 20200
lav-700x368

Вечерва, ноќта помеѓу 18 и 19 август, младата Месечина влегува во знакот на Лав!

Младата Месечина во Лав е космичка комбинација чија енергија се верува дека носи позитивен полнеж и личен развој.

Секоја млада Месечина почнува да нè подготвува за нов циклус во животот и ни дава шанса за промени и напредок. Сега, со оглед на тоа што Лавот е во огнен знак, тој исто така носи верба во себеси, самодоверба и можност да ги реализираме нашите потенцијали.

Различни ритуали се поврзани со младата Месечина, и секој е прилагоден на знакот на Зодијакот во кој моментално се наоѓа Месечината.

Предлагаме 3 ритуали за време на новата Месечина во Лав,а секој може да се однесува на различна желба.

Еве што да направите ноќта од 18-19 август:

1. Повторете ги афирмациите за поголема самодоверба за постигнување успех

Го почитувам мојот живот и стојам цврсто зад своите постапки.

Овде и сега, создавам добра енергија за да ги остварам моите желби.

Имам сè што ми треба во сегашноста, а уште подобар живот ме чека во иднина.

Јас сум во состојба да го направам и да го постигнам она што го сакам.

Мојата енергија е обновена и моќна.

Јас сум силен, сакан и имам многу самодоверба.

Додека изговарате, размислете за вашата прва желба.

2. Медитација на срцето

Секоја добра желба доаѓа од срце, па затоа е важно да ја извршиме ова медитација за време на новата Месечина во Лав.

Ова е медитација за активирање на срцето:

Седнете во удобна позиција за медитација (позиција на лотос). Дишете длабоко и бавно. Затворете ги очите и следете го секое вдишување и издишување. Кажете го нежно и повторете ја мантрата – Ах-ха-ха-та.

На овој начин ја стимулирате срцевата чакра, го охрабрувате духовното будење и донесувате одлуки полесно. Медитирајте вака околу 10-15 минути, а потоа полека отворете ги очите и станете свесни за просторот во кој сте. Замислете желба.

Применете го овој ритуал за да исполни љубовна желба.

3. Ослободете се од минатото

За среќен живот во сегашноста и иднината, како и за остварување на желбите, неопходно е да се ослободите од темните страни на минатото кои претставуваат товар за вашата душа.

Запалете зелена миризлива свеќа, бидејќи зелената симболизира нов живот и трансформација.

На парче хартија, запишете ги сите работи од минатото кои повеќе не ви служат, односно не носат добри работи, туку само негатива. Не пишувајте ја вашата желба на хартија, туку само она од кое сакате да се ослободите.

Кога ќе завршите, запалете ја хартијата безбедно на пламенот од свеќата.

Потоа замислете ја третата желба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi