На денот на свадбата, баба ми ми го кажа ова, и се заблагодарувам: За 30 години брак, немав никакви проблеми, ниту со сопругот, ниту со децата

8 август, 20200
Annotation 2020-08-07 235220

Мажот е прекрасен, а децата воспитани и успешни

Ако вашиот семеен живот пука по шевовите, децата не слушаат, време е да се свртите кон мудрте совети на нашите постари.

Ова се упатствата што ми ги даде баба ми пред свадбата, пред 30 години. Како што покажа времето, тие ми помогнаа да ги преминам сите брачни кризи, да избегнувам деструктивни конфликтни ситуации, да ја одржувам љубовта и да израснам прекрасни деца!

  • Не карајте се со сопругот пред децата. Во спротивно, веќе нема да бидете почитувани и двајцата ќе го изгубите авторитетот. Резултатот е непочитување и непослушност на децата.
  • Мажите се повеќе подготвени да помогнат отколку да ги следат наредбите. Само направете го тоа на убав начин да го натерате вашиот сопруг да сака да го прави она што го сакате.
  • Најголема вредност е семејниот мир. Чувајте го, бидете во можност да простите и да прозборите први.
  • Не чистете ако сте во лошо расположение. Ако не сте во мир со себе, само ќе создадете уште повеќе хаос.
  • Немојте да бидете мрзливи да научите нови работи. Само образована мајка може да има паметни и добри деца.
  • Не бидете љубоморни, за да не го уништите вашето семејство. Ако сопругот ја сака и ја почитува својата сопруга, тогаш тој никогаш нема да ја изневерува.
  • Секогаш подготвувајте вкусна храна и убаво украсете ја. Мажот не е животно што јаде било што што му е послужено.
  • Почитувањето е главната работа во семејството. Ако има почит, ќе има љубов која трае вечно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi